کد خبر: 238854
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۷
خودروهای کف

محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله امروز (دوشنبه چهارم بهمن‌ماه ۱۴۰۰) روزنامه «دنیای خودرو»، به موضوع مشکلات کیفی خودروهایی پرداخت که چندماه پس از تولید به‌صورت ناقص و معطل‌ماندن در کف پارکینگ‌های خودروسازان، تکمیل و تجاری‌سازی می‌شوند.

به گزارش «اخبار خودرو»، عضو ارشد شورای سردبیری «دنیای خودرو» در این‌باره نوشت:

خودروسازان بزرگ کشور این روزها تحت فشار وزارت صمت و نهادهای نظارتی که در رأس آن‌ها سازمان بازرسی قرار دارد، در حال تکمیل سریع و تجاری‌سازی خودروهای ناقص معطل‌مانده در کف پارکینگ‌ها و انبارهای کارخانه هستند. اخبار منتشرشده از خودروسازان حاکی از رکوردزنی این دو خودروساز در فرایند تکمیل‌کاری روزانه و هفتگی خودروهای کسری‌دار است؛ خودروهایی که به‌واسطه ماه‌ها باقی‌ماندن در معرض سرما و گرما و چشیدن برق آفتاب و شلاق باد و باران در برخی موارد دچار آسیب‌دیدگی لاستیک‌ها، باتری، روانکارهای داخلی موتور، گیربکس، زه‌ها، رنگ، شیشه‌ و... شده‌اند.

اما مشکل خودروهای کف در بی‌کیفیتی مونتاژ دوچندان است؛ زیرا وقتی مراحل ساخت خود را در خطوط تولید طی می‌کنند، برای کارگران خط تولید مسجل است که این خودروها به علت کسری قطعه تا اطلاع ثانوی تجاری‌سازی نمی‌شوند. از این رو، بدون کنترل کیفی لازم و نظارت‌های سختگیرانه راهی انبارها می‌شوند و رفع عیوب مونتاژ آن‌ها به زمان بازگشتشان به خط تولید برای تکمیل موکول می‌شود.

این در حالی است که پس از تامین کسری قطعات و بازگرداندن خودروهای ناقص به خط تولید نیز به‌علت تعجیلی که در دو روز تعطیل آخر هر هفته برای تکمیل و تجاری‌سازی این خودروها به قصد تحویل به مشتریان وجود دارد، آن‌چه مهم است ورود و خروج سریع آن‌ها در سالن تولید است؛ نه دقت به ظرایف کیفی.

گزارش‌های میدانی خبرنگاران ما از خودروهای تکمیل و تحویل ‌داده‌شده حاکی از آن است که بسیاری از قطعات به‌خوبی نصب نشده‌اند و خارهای شکسته برخی قطعات مانند دستگیره‌های داخلی، قاب ترمز دستی و... نشان‌دهنده نصب نصفه‌ونیمه یا عجولانه آن‌ها در مراحل مونتاژ است. در برخی موارد حتی گزارش شده؛ نمد متصل به کف کابین برآمدگی‌هایی دارد که نشان‌دهنده جا ماندن برخی اشیا زیر کفپوش ثابت خودرو و فیکس‌کردن کفی بدون توجه به این موضوع است؛ درست مشابه پزشکانی که حین جراحی پنس خود را در شکم بیمار جا می‌گذارند و محل جراحی را می‌دوزند!

شاید مدیران عامل خودروسازان با اطلاع از همین موضوعات، اهمیت بحث بهره‌وری نیروی انسانی و تاثیر روحیه و انگیزش آن‌ها در کیفیت تولید پیش کشیده‌اند. زیرا نباید این‌طور فکر کرد که صرفِ بهره‌مندی مصرف‌کننده از سود خرید مستقیم از کارخانه، تعهدات کیفی خودروساز به او را به حداقل می‌رساند!

درهرحال انتظار می‌رود خودروسازان در قبال نارضایتی‌های ناشی از تعهدات معوق‌ خود، به جمله «سود روزشمار و جریمه تاخیر را می‌دهیم» اکتفا نکنند و اتفاقا حساسیت بیشتری به خرج بدهند. به‌ویژه آن‌که بسیاری از این خودروها در قالب تحویل 90روزه یا مشارکت در تولید خریداری شده‌اند و سود و جریمه‌ای بابت دیرکرد و معوق‌شدن تعهد خودروساز به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خرم IR ۰۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    0 0
    من ماشینم رو با یک ماه تاخیر تحویل گرفتم ولی حاضر بودم از اینم دیرتر تحویل بدن اما بدون ایرادای رو مخی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =